MagyarAngielski
vágólap 0
a vágólap üres
kosár 0
A kosár üres...
főoldal " Cikkek a gépekről " Ultrahangos tisztító - mi ez a készülék?
 • Bemutatóterem:

  CNCworld.hu
  Szentlőrinci út 13/2 sz
  7634 Pécs 

  Visszaküldési cím:

  CNCworld.hu
  Koronczói út 01628/9 hrsz
  9012 Györ
  Adószám:: 30498165-2-51
 • E-mail:info@cncworld.hu
 • Telefon702736312
 • Online áruház nyitvatartásahétköznap 9.00 - 17.00

Ultrahangos tisztító - mi ez a készülék?

Hozzáadás dátuma: 13-09-2022
Mik azok az ultrahangos tisztítókészülékek és hogyan működnek?


Az ultrahangos tisztítók néha nagy kíváncsiságot ébresztenek, az emberek hallanak erről a tisztítási módról, és csodálkoznak, hogy egyáltalán lehetséges, hogy egy ilyen mosógép is képes megtisztítani például egy erősen rozsdás holmit.

Az ultrahangos tisztítógép működési elve hasonló a konyhai mosogatógépéhez, adott hőmérsékletű vízünk van, és van mosószerünk is, ami együttesen eltávolítja a szennyeződés részecskéit. Az ultrahangos tisztítóban azonban, ahogy a neve is sugallja, a tisztítás az ultrahang hatásán alapul vízpermet helyett.

 Az ultrahangot általában az aljára ragasztott vagy a tartályhoz csavarozott ultrahangos átalakítók hozzák létre. Ezek elektromos impulzussal gerjesztik a vizet a tartályban lévő tisztítószerrel, és ennek eredményeként a víz magas frekvencián kezd rezegni. Ezután fellép a kavitáció jelensége, amely a különféle tárgyak ilyen jó tisztító hatásáért felelős.

Az alábbiakban néhány videó mutatja be mosógépeinket:
 


 


Mi a kavitáció az ultrahangos tisztítókban?

A kavitáció egyszerűen a mikroszkopikus gázbuborékok képződésének és növekedésének jelensége egy folyadékban nagy intenzitású ultrahanghullám hatására.
 Ezek a buborékok megtelnek gőzzel vagy gázzal.
Ezután az egymást követő fázisok hatására a rezgések felrobbannak (összeesnek), és energiát szabadítanak fel, ami a szennyeződés eltávolítását okozza a folyadékba merült tárgyakról.
A mikroskálában akár 500 bar nyomást és 5000 °C-os hőmérsékletet hoznak létre. 

 


 Az ultrahangos tisztító felépítése és különféle paraméterei - mit jelentenek?


 Az ultrahangos tisztító alapvetően egy zárt tartály ultrahangos jelátalakítókkal és egy elektronikus rendszer formájában működő ultrahang generátorral, amely adott frekvenciát továbbít a jelátalakítóknak, majd a folyadéknak.
Az ultrahangos tisztító legfontosabb paraméterei:

Az ultrahang frekvenciája - 20 kHz-től akár 120 kHz-ig - általában 40 kHz körüli frekvenciát használnak a gyártók, mivel ez a leguniverzálisabb és 100%-ban biztonságos a tárgyak számára. Egyes esetekben az alacsonyabb felületi károsodást okozhat, 100 kHz felett pedig egy adott objektumhoz, pl. laboratóriumokban rendelt frekvencia
 Tartály anyaga:
Leggyakrabban rozsdamentes acélból készül a korrózióállósága miatt
 Mosótartály kapacitása: kis műhelyhez, stúdióhoz, otthonhoz stb. általában egy 50 l-ig terjedő kompakt mosógép is elegendő, de ipari alkalmazásokban gyakran szükség van egy 1000 liter feletti űrtartalmúra is, hogy nagy tárgyak is elférjenek benne.
A hőmérséklet-idő beállításának módja, stb.: találkozhatunk hagyományos gombos alátétekkel, vagy LCD kijelzős és gombos alátétekkel. Manapság egyre népszerűbbek a kijelzősek, mert ezek is alacsony a meghibásodási lehetősége, és mégis kényelmesebbek és precízebbek.
Teljes ultrahang teljesítmény: az átalakítók számától függ, minél nagyobb a kapacitás, minél nagyobb az ultrahang teljesítmény, minél nagyobb a teljesítmény, annál gyorsabb és alaposabb a tisztítás.
Fűtőteljesítmény: Kisméretű, 50 literes mosógépekben a fűtőtestek általában kis teljesítményűek, például egy 2,2 kW-os vízforralóval összehasonlítva, a 30 literes mosógép pedig 600 W-os melegítővel rendelkezik, ezért a fűtés karbantartására szolgál. hőmérsékleten, majd fokozatosan felmelegítjük. Maga az ultrahang nagy szerepet játszik a folyadék melegítési folyamatában, mivel növeli a folyadék hőmérsékletét.
Kiegészítő funkciók: pl. Degas, Sweep, Pulse

 


Mit tisztíthatnak az ultrahangos tisztítók?


A válasz egyszerű - szinte mindent, ami nem oldódik vízben. Gyakran használják a szennyeződések tisztítására:
 - autóiparban (mindenféle mechanikai alkatrész, motorblokkok, szívócsatornák, karburátorok, kuplungok, befecskendezők, szűrők, stb.)
 - laboratóriumok / kórházak (laboratóriumi üvegedények és mérőeszközök, endoszkópok, orvosi eszközök) - élelmiszeripar (élelmiszer)
 - ipari termelésben (csavarok, csapágyak, gépperselyek, fúrók, lemezek stb.) - elektronikai iparban (integrált áramkörök, elektródák, stb.)
 - ékszer (ékszer tisztítás)
 - műanyagokat (gumit, különféle típusú műanyagokat) gyártó üzemek
 - és még sok sok más hely és sok különféle tárgy A lehetőségek szinte végtelenek, ami hozzájárul az ultrahangos tisztítószerek növekvő népszerűségéhez a világon.

 


Melyik ultrahangos tisztító a megfelelő számomra?


 Először arra a kérdésre kell válaszolnia, hogy milyen tárgyakhoz lesz szüksége a gépre, majd válassza ki a megfelelő tisztítószert és válassza ki a mosógép kapacitását – ez a 3 alapvető lépés.

Szakembereink mindebben segítenek, és kétség esetén tanácsot adnak. Ezen kívül egyedi igényeknek megfelelő mosógépet is tudnak választani, mert üzletünkben többféle ultrahangos tisztító sorozat is megtalálható.

Alább található ajánlatunk:
https://www.cncworld.hu/ultrahangos-mosok-c-1.html

Lépjen a kezdolapra Menj vissza a kategóriához Cikkek a gépekről
A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookies használatát. További információt a Coockies politikájában talál.
Ne mutassa meg újra ezt az üzenetet