MagyarAngielski
vágólap 0
a vágólap üres
kosár 0
A kosár üres...
főoldal " Cikkek a gépekről " CNC marógép - alapvető információk, amelyeket jó tudni
 • Bemutatóterem:

  CNCworld.hu
  Szentlőrinci út 13/2 sz
  7634 Pécs 

  Visszaküldési cím:

  CNCworld.hu
  Koronczói út 01628/9 hrsz
  9012 Györ
  Adószám:: 30498165-2-51
 • E-mail:info@cncworld.hu
 • Telefon702736312
 • Online áruház nyitvatartásahétköznap 9.00 - 17.00

CNC marógép - alapvető információk, amelyeket jó tudni

Hozzáadás dátuma: 21-09-2022
 A CNC marógépek olyan gépek, amelyek létrejötte a világban az iparban végbemenő változások, pontosabban az egyre több számítógépesítés és automatizálás eredménye.
CNC marógépen történő számítógépes vezérléssel egyedi gyártású alkatrész vagy termék állítható elő kiváló minőségben és precíz kivitelben. Ezt sok iparágban előnyben részesítik pontossága, konzisztenciája, valamint az előállított alkatrészek termelésének és konzisztenciájának növelése miatt.
 Tekintse meg CNC marógépeink kínálatát itt! https://www.cncworld.hu/cnc-marok-c-8.html

 
alt
 


 Mi  a CNC marógép?


A CNC a Computer Numerical Control rövidítése, ami azt jelenti, hogy a számítógép vezérli a marógép működését.
 A CNC marógép olyan gép, amely kiváló minőségű alkatrészeket állít elő magas szintű részletgazdagsággal és kivitelezéssel. A CNC marógépek anyagforgató szerszámokat - marószerszámokat használnak, utasításokkal az anyag megmunkálására CAD fájlból.
A marók funkcióját és koordinátáit a vezérlő vezérli, minimális emberi ráfordítással a gyártás befejezéséig.
A CNC marógépeket számos alkatrész tömeggyártására tervezték különféle anyagokból és műanyagokból. A marógép alapvető funkciója, hogy a megmunkált anyagban adott formát mechanikusan vágjon.
 


Hogyan működik a CNC marógép?


A CNC marás folyamata az, hogy a gép beolvassa a kódolt utasításokat, majd az anyag megmunkálásával valósítja meg azokat.
 Minden egy 3D CAD projektfájl kifejlesztésével kezdődik, amely a végső alkatrészformát reprezentálja. Ha ez megtörtént, a projektje géppel olvasható formátumra konvertálható. A CAM szoftver egy CNC gépi programba exportálja, általában G-kód formátumban, amely utasításként működik, és a gép minden mozgását irányítja. Ez nagy pontossággal és hatékonyan megismétli a CAD-projetet a kiválasztott anyagban.
 A CNC marógép megmunkálási technológiát használ. Ez egy anyagfeldolgozási folyamat esztergálással, marással, fúrással és menettel, előre meghatározott geometriájú és pengékszámú CNC-szerszámok segítségével, amely a ráhagyás meghatározott rétegeinek eltávolításából és forgácsokká alakításából áll.
Egy CNC marógép nagy és kis mennyiségben nagyon összetett és bonyolult alkatrészeket tud gyártani. A használt marógéptől függően különböző szögekben vághat és különböző tengelyek mentén mozoghat. A piacon 3, 4 vagy akár 5 tengelyes marógépeket is találhatunk.
 A CNC marógép tengelyeinek számától függően annál bonyolultabb és összetettebb lehet a végső alkatrész.
 


Mit jelent a tengelyek száma egy CNC marógépben?


 Egyszerűbb geometriákhoz 3 tengelyes marógép használható. Könnyen programozhatók és működtethetők, alacsony költség mellett kiváló pontosságot érnek el. A vágószerszámok három lineáris tengelyen futó orsóhoz vannak rögzítve. Percenként több ezer fordulattal tud forogni, ami azt jelenti, hogy a legerősebb anyagokat is könnyedén és nagy pontossággal lehet megmunkálni.
 A 3 tengelyes CNC marógépek a legelterjedtebb marógépek, amelyek függőlegesen (Z tengely) és X és Y irányban is tudnak vágni, érdemes azonban megjegyezni, hogy a 3-tengelyes marógéppel általában nem lehet alámetszéseket készíteni. tengelyes marógép. Az ilyen marógépeknél ez a felület nem érhető el szabványos szármaró segítségével.
 A 4 tengelyes marógép fejlettebb, további X tengelyben forgó képességgel rendelkezik (hasonlóan az esztergagéphez).
 Az 5 tengelyes marógépek X és Y tengelyben is forognak, ezek a rendelkezésre álló legteljesebb marógépek, amelyeket olyan rendkívül összetett projektekben valósítanak meg, mint az orvosi ipar számára készült eszközök és implantátumok, rotorok és repülőgép-szerkezetek.
 


CNC marógép felépítése


Egy tipikus CNC marógép a következő alkatrészekből áll:
Z tengelyű léptetőmotor - A munkaszerszámot (marót) fel-le emelő és leengedő motor.
Maró - Az anyagot feldolgozó penge.
Orsó - tengely alakú elem csapágyakkal, amely nagy sebességgel forog, és egy szerszám - maró van hozzá rögzítve
X tengely vezető - Olyan vezető, amely lehetővé teszi a vágó számára a bal-jobb síkban való mozgást (a gép eleje felől nézve).
Y tengely vezető - Olyan vezető, amelyen van egy vezető, amely mozgatja a marót az X tengely síkjában Az Y tengely vezető mozgatja az X tengely vezetőjét előre és hátra.
Csővezeték - A vágót az X és Y tengely síkjában mozgató léptetőmotorok tápkábeleinek műanyag borítása, valamint az ezen motorok számára adatátvitelre használt kábelek.
 Szorítók - A CNC marógépnél le kell csavarni a munkadarabot, mert a kezeletlen munkadarab elcsúszik és elmozdul.
Munkaterület - munkaasztal - Ide kerülnek a megmunkált anyagok, amelyek az adott marógéptől függően különböző méretűek.
Gépvezérlő állomás - A marógép működését vezérlő szoftverrel ellátott számítógép
 


Melyek a CNC marógép legnagyobb előnyei?


 - Magas minőség és precizitás a gyártás során: a CNC megmunkálás mint folyamat természetéből adódóan nagyon kevés hibalehetőséget hagy maga után, és magas szintű pontosságot és precizitást biztosít. Ennek az az oka, hogy számítógép által vezetett programból fut, és olyan 3D terveket mutat be, amelyeket CAD segítségével fejlesztettek ki. Minden művelet a gép interfészén keresztül indul el. A gép ezeket az utasításokat kézi bevitel nélkül hajtja végre.
 - magas gyártási hatékonyság: a marógéppel az automatizált folyamatoknak köszönhetően magas termelési szintet érünk el. A CNC marás bevált megoldás, ha egy alkatrészt nagy számban kell gyártani, és minden alkatrésznek azonos minőségi és kiviteli követelményeknek kell megfelelnie. Különösen könnyű programozni és kezelni egy 3 tengelyes gépet, ami nagy pontosságot ér el alacsony költséggel.
 - A gyártás megismételhetősége: A CNC marógépeket úgy tervezték és gyártják, hogy a legnagyobb pontossággal vágják bele a munkadarabot. Minden mozgást egy számítógépes program irányít, vagyis minden alkatrész ugyanolyan pontossággal, szinte nulla hibahatárral készül.
 

Lépjen a kezdolapra Menj vissza a kategóriához Cikkek a gépekről
A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookies használatát. További információt a Coockies politikájában talál.
Ne mutassa meg újra ezt az üzenetet