MagyarAngielski
vágólap 0
a vágólap üres
kosár 0
A kosár üres...
főoldal " Cikkek a gépekről " A lézerplotter karbantartása – hogyan néz ki
 • Bemutatóterem:

  CNCworld.hu
  Szentlőrinci út 13/2 sz
  7634 Pécs 

  Visszaküldési cím:

  CNCworld.hu
  Koronczói út 01628/9 hrsz
  9012 Györ
  Adószám:: 30498165-2-51
 • E-mail:info@cncworld.hu
 • Telefon702736312
 • Online áruház nyitvatartásahétköznap 9.00 - 17.00

A lézerplotter karbantartása – hogyan néz ki

Hozzáadás dátuma: 15-09-2022
Hogyan tartsd karban a lézerplotteredet?


 A plotterben több olyan elem is található, amelyekre a mindennapi munkája során különös figyelmet kell fordítania.

 Először is, az optika - tükrök és a lencse a fejben, ezeket minden nap munka után ellenőrizni és tisztítani kell, majd teljes erővel vágni és gravírozni, és megőrizni a pontosságot. A legjobb, ha izopropanollal megnedvesített puha kendőt használ az optika tisztításához. Nagyon kell vigyázni, mert könnyen megkarcolódnak, és ha igen, akkor nem lesznek használhatók.
Az égetés közbeni mozgás során a rezgések miatt az optikai elemek is dekalibrálódnak. Ekkor a legegyszerűbb, ha a festőszalagot egyenként felragasztjuk a tükrökre, a csőhöz legközelebbitől kezdve, és a gombokkal úgy állítjuk be a helyzetüket, hogy a lézersugár minden tükör közepébe essen.


 Másodszor, a cső - rendszeresen cserélni kell a vizet, és magának a csőnek is korlátozott az élettartama, általában körülbelül 3000  óra, bár jobb, ha 6000 vagy több óra. Ez egy fogyóeszköz, és időnként cserélni kell.
 Különösen ügyeljen arra, hogy ne legyenek légbuborékok a csőben, mert ez gyorsan kiégéséhez vezethet, és cserére szorul. Eltávolíthatóak például a vízvezetékek megnyomásával, amíg a buborékok ki nem pattannak.


Harmadszor, havonta meg kell kenni a síneket, és rendszeresen meg kell tisztítani a szénlerakódásoktól és egyéb szennyeződésektől, például kandallótisztítóval. Tisztítsa meg a fejet és a kocsit is, amelyen mozog, és ellenőrizze az öv feszességét a vezetőn.


Minden fogyóeszköz, ahogy a neve is sugallja, idővel elhasználódik, és cserére szorul, mivel észrevesszük, hogy a megfelelő karbantartás ellenére a lézerplotter nem úgy működik, ahogy kellene.

Ezután ellátogathat üzletünkbe és megrendelheti, amire szüksége van:
https://www.cncworld.hu/tartozkok-lzerplotterhez-c-5_15.html

 

Lépjen a kezdolapra Menj vissza a kategóriához Cikkek a gépekről
A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookies használatát. További információt a Coockies politikájában talál.
Ne mutassa meg újra ezt az üzenetet